Nieuws

Zelfbewoningsplicht in 60 procent van Nederlandse gemeentes

Niet alleen de grote steden, maar ook tientallen andere gemeenten hebben een ‘zelfbewoningsplicht’, om zo het opkopen van woningen door beleggers te voorkomen. 

Subsidie dak-, vloer- en gevelisolatie 2021 aanvragen

Gaat u uw gevel, dak of vloer op de begane grond in uw woning isoleren? Vraag dan subsidie aan.

U kunt tot 31 december 2021 subsidie aanvragen. Voor deze subsidie is in totaal € 150.000 beschikbaar. Als het subsidiebedrag op is sluit de regeling. U kunt dan geen aanvragen meer indienen. Dit staat dan op deze pagina.

Woningmarkt in de regio Haaglanden 3e kwartaal 2021

Hectiek op koopwoningmarkt houdt aan!
Sterke daling aanbod, prijzen stijgen landelijk met 19%

Woningmarkt in de regio Haaglanden 2e kwartaal 2021

Woningaanbod neemt verder af in 2021. Het woningaanbod in Nederland is nog verder gekrompen. Dit blijkt uit de woningmarktcijfers van het 2e kwartaal 2021 van de NVM. Opnieuw registreert de NVM forse prijsstijgingen die voortkomen uit de verder toegenomen schaarste en een stijgend percentage overbiedingen op woningen. De gemiddelde verkoopprijs van een bestaande woning in Nederland steeg in het 2e kwartaal van 2021 naar € 410.000,=. 

Mient: herinrichting

De gemeente gaat delen van de Mient, Abrikozenstraat, Appelstraat en Albardastraat opnieuw inrichten. In dit gebied komen extra parkeerplaatsen. In delen van straten geldt straks een rijsnelheid van 30 kilometer per uur. Ook komt er meer groen en wordt het riool vervangen.

Minister grijpt in na vertraging afgifte energielabel

Minister Kajsa Ollongren heeft ingegrepen na klachten van huizenverkopers over lange wachttijden voor het verkrijgen van een energielabel. Er zijn nog te weinig adviseurs met de juiste papieren om het nieuwe energielabel te verstrekken. Er komt een overgangsregeling en de verplichting om een energielabel te hebben voordat een huis op Funda wordt gezet, is opgeschort. 

Nog nooit zo veel hypotheken afgesloten als in 2020, 'geen spoor van afkoeling'

Nog nooit vroegen zo veel mensen een hypotheek aan om een huis te kunnen kopen als in 2020. Het aantal aanvragen lag 10 procent hoger dan in 2019, wat ook al een recordjaar was.

NVM: Eerdere strenge afspraken maken nu geen aanscherping nodig

Minister-president Mark Rutte heeft op maandag 14 december 2020 aangescherpte maatregelen in de bestrijding van het coronavirus aangekondigd. Evenals in maart, gaan ook nu de scholen dicht. Daarbij gaan nu ook de niet-noodzakelijke winkels dicht. Zakelijke en financiële dienstverleners mogen open blijven, waaronder makelaars en taxateurs.