Vogelwijk krijgt ook betaald parkeren

Net als veel grote steden kampen ook grote delen van Den Haag met een parkeerprobleem. Daarom is in veel Haagse wijken betaald parkeren ingevoerd. In de Vogelwijk is het stallen van de auto (nog)  wel gratis, maar daar wil de gemeente verandering in brengen. Tot groot ongenoegen van de bewoners.

De Vogelwijk is een ruim opgezette wijk waar genoeg parkeergelegenheid is. In omliggende wijuken zols het Statenkwartier, Duindorp, Duinoord en de Bomen- en Bloemenbuurt is dit een ander verhaal. Daar kan dan ook niet meer gratis geparkeerd worden. Hierdoor worden voertuigen massaal gestald in de Vogelwijk; van auto's van dagjesmensen tot bedrijfsuitjes. De bewoners zijn er de dupe van. 

 

Woongenot
Door de flinke overloop aan parkeerders is er nu ook een parkeer- en overlastprobleem in de Vogelwijk ontstaan. Soms worden voertuigen, die geen eigendom zijn van bewoners, zelfs maanden achtereen geparkeerd in de wijk. ''Dit wringt met het woongenot'', zegt Redmar Wolf, voorzitter van wijkvereniging de Vogelwijk. Door die overloop wil de gemeente Den Haag nu ook hier betald parkeren invoeren. Daarmee is de maat vol voor de bewoners van de Vogelwijk. Enkelen bewoners zijn in actie gekomen. De gemeente onderzoekt of er draagvlak is voor het invoeren van betaald parkeren in de Vogelwijk. ''De emoties lopen hoog op, lang niet iedereeen is het eens met invoering'', zegt Wolf. ''Dt dagjesmensen in de Vogelwijk gratis kunnen parkeren, wordt ook aangeprezen door de gemeente. Ga je een dagje naar Scheveningen, dan kun je gratis parkeren in de Vogelwijk.'' Toch vindt Wolf het niet meer dan begrijpelijk. ''Mensen betalen zich anders krom aan parkeerkosten en hier is het tenslotte gratis.'' 

- Mimi van Dijk