NVM UPDATE - CORONA MAATREGELEN

Dinsdag 13 oktober heeft Minister-president Mark Rutte aanvullende en aangescherpte maatregelen afgekondigd om daarmee de opmars van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De NVM roept u dringend op om de maatregelen en adviezen op te volgen.

Als NVM-makelaars en -taxateurs vervullen we een maatschappelijke rol en hebben we een voorbeeldfunctie. In de eerdere intelligente lockdown hebben we laten zien dat we een sterke en eensgezinde branche zijn.

We hebben ons aan alle maatregelen gehouden en waren zelfs de eerste branche die onderling afspraken maakte om op een veilige manier met elkaar door te kunnen blijven werken. Dat doen we ook nu weer. We mogen niet achterover leunen en moeten met inachtneming van de regels kijken hoe we door kunnen.

Bezichtigingen

Als gevolg van de aangescherpte maatregelen mogen huishoudens nog maar drie personen per dag ontvangen. ‘Geen blok-verjaardagen meer’, zei Rutte daarover. De vraag die dan opkomt is wat dit voor bezichtigingen betekent?

Bezichtigingen kunnen echter doorgaan want een te bezichtigen woning is géén privésituatie maar een werksituatie. Samen met de andere brancheorganisaties heeft NVM afgesproken:

  • Meerdere bezichtigingen per dag kunnen plaatsvinden, mits iedereen zich houdt aan de RIVM-maatregelen
  • Bezichtigingen vinden plaats wanneer de huidige bewoner níet in het pand aanwezig is
  • Bezichtigingen vinden plaats met de makelaar en maximaal twee personen van één huishouden en eventueel de aankoopmakelaar
  • Andere mensen die de woning willen bezichtigen wachten buiten
  • Alle aanwezigen dragen verplicht mondkapjes, en daarnaast adviseren we het gebruik van handschoentjes
  • Tussen de bezichtigingen zit 10 minuten zodat u de nodige hygiënemaatregelen kunt nemen
  • Het huis wordt tijdens en in elk geval na elke bezichtiging goed geventileerd.