De sfeer van ensuite deuren

Ensuite deuren vinden we vaak terug in wat oudere huizen. Zo'n 150 jaar geleden was het gebruikelijk, vooral in wat luxere huizen, om de woonkamer in twee delen op te splitsen: de voor- en achterkamer. De voorkamer werd meestal gebruikt om (zakelijk) bezoek te ontvangen. De achterkamer diende als huiselijke woonkamer. Vaak werden de deuren nog mooier gemaakt met glas in lood en handige opbergkasten aan de zijkanten.

Omdat er na de Tweede Wereldoorlog zo snel en goedkoop mogelijk huizen gebouwd moesten worden, lieten architecten de ensuite deuren een beetje links liggen. Pas later, in de jaren '80, werden deze schuifdeuren weer meer gebruikt. Tot op de dag van vandaag zijn ze populair! Tegenwoordig wordt de extra ruimte vaak gebruikt als eetkamer of speelkamer voor de kinderen. Open de deuren om verbinding te creëren en doe ze dicht wanneer u juist twee aparte ruimtes wil creëren. Super handig!

Ensuite deuren zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens onwijs mooi voor het oog. De oude deuren brengen sfeer in huis en maken de ruimte authentiek. Maar tegenwoordig ziet u ook veel nieuwe varianten op de originele ensuite deuren, zoals een stalen pui. Deze maken de ruimte gelijk heel stijlvol.